Eerste menstruatie als overgangsrite

 

Het licht van de maan is zacht en verfijnd.  Het verlicht op zachtaardige wijze dat wat verborgen is, en het leidt ons door de duistere uithoeken van ons onbewuste.  (Anita Johnston)

 

 

In onze cultuur wordt de menstruatiecyclus nog steeds verborgen gehouden, ontkend en verwaarloosd.  De relatie van een vrouw met dat deel van zichzelf wordt vaak geassocieerd met gevoelens van schaamte, pijn en afkeer.

Het is belangrijk om op een andere manier met ons lichaam om te gaan door te respecteren en waarderen wat ons lichaam te bieden heeft en voeling te krijgen met onszelf als vrouw en met wat het betekent om vrouw te zijn. 

De eerste indrukken die een meisje krijgt over het 'vrouw-zijn' zijn van wezenlijk belang.  Samen met vrouwen die voor haar belangrijk zijn wordt haar menstruatie gevierd en haar overgang gemarkeerd.  In een begeleidde rite wordt verteld over vrouw zijn, menstrueren, omgaan met gevoelens en onze sterke verbinding met de natuur. We hebben het over de wijsheid van ons lichaam en hoe we er kunnen leren naar luisteren en behandelen met respect.  We vertellen over hoe ons lichaam ons in contact brengt met onze fysieke behoeften, onze diepste gevoelens en ons persoonlijke innerlijke rimte.

Een krachtige rite voor zowel dochter als moeder en alle vrouwen die hier getuige van mogen zijn.  

 

Wordt op aanvraag georganiseerd.

 

 

Contact

Perenna
Administratief adres:
Leegtestraat 60
8020 Ruddervoorde

BE 0829.603.485

Rek.nr:
IBAN BE 09 7512 0496 2757

info@perenna.be