Ik en mijn lichaam: over vrouw zijn en je relatie met je lichaam

Onderzoek wijst uit dat vrouwen het belangrijker vinden om slank te zijn dan om succes te hebben of geliefd te worden en dat de meeste meisjes tegen hun dertiende ontevreden zijn met hun lichaam...

Waarom zijn zoveel vrouwen niet tevreden met hun lichaam?  Komt dat doordat er zo sterk de nadruk gelegd wordt op dunne, hoekige lijven, die maar weinig vrouwen van nature meekrijgen?  Waarom is dat het ideaal geworden voor het vrouwenlichaam?  Hoe komt het dat die aspecten van onze aangeboren vrouwelijke kracht, zoals het vermogen van onze buik, heupen en dijen om het leven te dragen en te voeden, verdwenen zijn uit de huidige maatschappelijke opvatting over wat een mooie vrouw is?    

Door te streven naar een hoekiger lichaam, ons te schamen over onze menstruatie en door onze krachtigste emoties te ontkennen leggen we onze intuïtie het zwijgen op en verliezen we als vrouw onze verbondenheid met de wijsheid van de aarde via ons lichaam en de cycli van de natuur.  

Heb je ook het verlangen om op een andere manier met je lichaam om te gaan?  Wil jij ook de wijsheid van je lichaam leren respecteren, er leren naar luisteren en het behandelen met respect in plaats van veroordeling zodat je kan luisteren naar de informatie die het jou brengt over je fysieke behoeften, je diepste gevoelens en je persoonlijke innerlijke ritme?

In deze tweedaagse verdieping voor vrouwen nemen we onze kwetsuren en oordelen waar zodat we terug ruimte kunnen creëren om anders naar ons lichaam te kijken en er warmer en zorgzamer mee om te gaan.  We leren we ons lichaam terug kennen en waarderen als bron van wijsheid.

In een intieme sfeer gaan we via creatieve en lichaamsgerichte oefeningen en dans, onszelf verdiepen naar de vrouw de we in wezen zijn. 

Wil je erbij zijn?  Aarzel niet te lang.  Er is plaats voor 8 vrouwen.    

Wanneer: 5 en 6 juni 2017

Waar: Oude heirweg 60 – 8851 Koolskamp

Kostprijs: € 225 (inclusief pauzes, maaltijden en overnachting)

Begeleiding: Lieve Verhelle en Liese Ghekiere

Inschrijven kan via info@perenna.be

 

Contact

Perenna
Administratief adres:
Leegtestraat 60
8020 Ruddervoorde

BE 0829.603.485

Rek.nr:
IBAN BE 09 7512 0496 2757

info@perenna.be